Blogi joulunvietosta ja kaikesta jouluun liittyvästä. Suunnittelusta, koristelusta, korteista, ruoista, kynttilöistä, tunnelmasta ja fiilistelystä. Ohjeita, reseptejä ja ideoita. Ympäri vuoden. Kuvat ovat omiani, ellei toisin mainita.

lauantai 21. tammikuuta 2017

Valopallo

Viime joulun ehdoton hitti oli virkattu valopallo, jollaisen tein siskolleni joululahjaksi ja kahdelle ystävälle - äidille ja tyttärelle - uuden vuoden juhlien tuliaislahjaksi. Uuden vuoden juhlissa sain pyynnön tehdä vielä muutaman lisää kaverilleni. Pallo syntyy parissa tunnissa työpäivän jälkeen telkkaria katsellessa, joten siinä sitten taas lähti vähän mopo keulimaan ja nyt näitä on jo muutama ylimääräinenkin, joten ensi joulunakin joku saa tällaisen. Ja ehkä yksi jää jopa itselle. Usein käsitöideni kanssa tapaa käydä niin, että teen niitä joko lahjaksi tai myyntiin, mutta itselle ei jää yhtään kappaletta, enkä sitten enää buumin loputtua jaksa kiinnostua tekemään itselle.

Pallo virkataan kahdessa osassa, jotka sitten yhdistetään. Sisään puhalletaan ilmapallo, ja pallot sivellään vesi-erikeeper seoksella ja kun liimaseos on kuivunut, puhkaistaan ilmapallo ja laitetaan valot sisälle. 


Ohjeen bongasin alun perin Nean omat -blogista täältä. Itse hahmotan virkkausohjeet paremmin piirretystä kaaviosta, joten piirsin Nean blogissa olevan ohjeen mukaisen kaavion.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti